A féltékenység valójában egy ösztönös érzelem, az pedig már szinte minden párkapcsolatban előfordult, hogy az egyik fél féltékenykedett. A féltékenység mértéke és az intenzitása azonban nem mindegy, ugyanis, ha a szerelmed mindenkire féltékeny, akkor ez egy igen komoly problémát jelenthet a kapcsolatotokban.

Ezúttal utánajártunk annak, hogy miért lehet valakinek rendkívül féltékeny a kedvese, annak ellenére, hogy a másik fél nem ad okot rá.

Ezek állnak a féltékenység hátterében

Korábbi tapasztalatok

Ha a párodat a volt barátnője folyamatosan megcsalta, akkor az egy komoly törés lehetett az életében, amelynek hatásai a mostani kapcsolatára is kihathat. Ez főleg friss kapcsolat esetén gyakori, mikor még nem alakult ki egy erős bizalom a két fél között.

Alacsony önbecslés

Az önbizalomhiány, és az alacsony önbecslés komoly gondokat előidézhet a férfiak életében. Ha folyamatosan azt érzik, hogy nem elég jók a párjuknak, és szerelmüket meg sem érdemlik, az megbélyegezheti az egyébként jól működő kapcsolatot. Az önbizalomhiány olyan problémákat is előidézhet az ágyban, mint a merevedési zavar, potencia problémák, ezért erről a dologról mindenképpen érdemes őszintén beszélni.

Társadalmi hatások

A társadalmi normák és a média egyaránt hozzájárulhat a túlzott féltékenységhez. Könnyen lehet, hogy valaki azért lesz túlságosan féltékeny, mert mindenhol azt próbálják bebizonyítani, hogy milyen egy tökéletes párkapcsolat. A folyamatos összehasonlítgatás azonban nem fogja erősíteni kettőtök kapcsolatát, sőt! Növelheti a féltékenység érzését is.

Bizalmatlanság és a kommunikáció hiánya

Ha az illető eleve nehezebben bízik meg másokban, akkor ez fokozott féltékenységet is eredményezhet nála, ugyanis folyamatosan meg fogja kérdőjelezni a partnere szándékait. A rossz kommunikáció is okozhat bizalmatlanságot, ha pedig nem vagyunk képesek őszintén beszélni aggodalmainkról, akkor csak fokozódni fog bennünk ez az érzés anélkül, hogy annak reális alapja lenne.

További bejegyzések