A tetőablakok szerepe

FőoldalKözéletA tetőablakok szerepe

Ha árnyékolásról van szó, akkor a redőny az egyik legjobb lehetőség, ezért nem is meglepő, hogy a legtöbben ezt a megoldást választják, ha árnyékolásról van szó. Persze vannak esetek, amikor nem alkalmazható, és ide szokták sorolni a tetőablakokat is, de a helyzet az, hogy tetőablak esetén is választható már redőny.

A redőnynek pedig számos előnye van, ami miatt sokkal hatékonyabb, mint a belső árnyékolók, írta meg a djarni.hu

Fényszűrés

A redőny fényszűrés és fényáteresztés szempontjából egy nagyon hasznos megoldás, ugyanis a teljes sötétségtől a félhomályon át a teljes világosságig széles spektrumban állítható.

Hőszigetelés

A redőny segíthet télen bent, nyáron pedig kint tartani a meleget, ez pedig a tetőtérben egy kifejezetten hasznos képesség. Sokkal több hőt képes kiszűrni nyáron, mint egy roló vagy egy reluxa.

Az ablakok sem örökéletűek, így egyszer eljön az ideje, hogy kicseréljük őket. Így van ez a tetőablakokkal is. Ha műanyag ablakról van szó, akkor 15-20 év után valószínűleg új ablakok kellenek, a mai, modern ablakok esetében ez lehet 30 év is, de egyszer mindenképp szükség lesz arra, hogy kicseréljük őket.

A szellőztetés fontos a koncentrációhoz

A megfelelő levegőminőség nagyon fontos a megfelelő szellemi frissesség és koncentráció szempontjából, tette közzé a jatekok.pro. Aki otthonában sok időt tölt online játékokkal, olykor hajlamos megfeledkezni erről.

Nem meglepő, hogy az online játékokkal gyorsan telik az idő, annyira magába tudja szippantani az embert egy-egy ilyen játék, hogy megfeledkezik bizonyos alapvető szükségleteiről. Így például a rendszeres folyadékfogyasztásról, amire ugyan már léteznek applikációk, melyek figyelmeztetnek, hogy igyunk vizet.

Sokan pedig a szellőztetésről is megfeledkeznek és töltenek hosszú-hosszú órákat az adott helyiségben úgy, hogy közben nem gondoskodnak a friss levegőről.

További bejegyzések