Az utazás mindig könnyebb akkor, ha tudunk néhány szót annak az országnak a nyelvén, ahová utazunk. Sokan azzal viccelődnek, hogy az igen, a nem, és a kérek még egy sört – kifejezéseket mindenképp meg kell tanulnunk, ha külföldre utazunk.

Ez a lista persze korántsem teljes, de a lényeg, hogy nem árt pár szót megtanulni. Már csak azért sem, mert így a helyiek látják majd a törekvéseinket és sokkal szívesebben fognak segíteni.

A nyelvtanulásnak számos praktikája van, beiratkozhatunk egy nyelvtanfolyamra, nézhetünk idegen nyelven filmeket, letölthetünk alkalmazásokat, melyek szintén ebben segítenek és kereshetünk olyanokat, akikkel az adott nyelven tudunk társalogni.

A szótárazás már nem mumus

Akárhogy igyekszünk is, mindig lesznek olyan szavak, melyeknek a jelentését bizony ki kell keresnünk valahonnan. Akik évtizedekkel ezelőtt kezdtek el az idegen nyelvekkel megismerkedni, bizonyára emlékeznek még a szótárazás fáradságos, unalmas folyamatára.

Amiből aztán lehet hogy még sikerélmény sem született, ugyanis hiába találtuk meg az adott szó jelentését, azt nem tudtuk utána használni, mert nem tudtuk kontextusba helyezni, vagy épp a pontos kiejtésével nem voltunk tisztában.

Ma már azonban számos lehetőség van online is arra, hogy megkeressük egy-egy idegen szó jelentését. És ezt kínálja a DictZone is, ami 90 szótárpárral, ingyenes szolgáltatásokkal várja a látogatókat.

Népszerű és gyakori nyelvek, mint az angol, a német, a francia és az olasz is szerepel a kínálatban, de ukrán, orosz, norvég és dán szótárt is találunk. Alapesetben az angol-magyar szótár van beállítva, ezt egy kattintással át tudjuk állítani.

A gyakori nyelvek esetén példa mondatokat is találunk, ami igencsak megkönnyíti a nyelvtanulást. Ezen felül pedig a kiejtésben is van segítség, ezt is a DictZone platformján keresztül kapjuk meg. Elég csak rákattintanunk egy szóra, máris meghallgathatjuk, hogy azt hogy mondják helyesen.

Így, ha külföldre utazás előtt elsajátítunk egy pár szót, a köszönéseket például, valamint azt, hogy köszönöm és pár olyan mondatot is, melyet segítségkéréskor használhatunk, máris sokat tettünk azért, hogy nagyobb biztonságban és kényelemben utazhassunk.

További bejegyzések