A szárazépítésen alapuló SIP (Structural Insulated Panel) technológia két panelből áll, amelyeket nagy sűrűségű merev poliuretánhab (PUR) köt össze.

Az előnyök? Hatékonyság, gyorsaság és biztonság. A SIP építési rendszer az elmúlt években egyre nagyobb teret hódított az európai és amerikai építkezéseken, mivel a beépítés szempontjából előnyös.

Az előregyártott házak hátrányai

Ha előregyártott házban szeretnénk élni, akkor tisztában kell lennünk a hátrányokkal is. A legtöbb internetes felületen leginkább az előnyöket emelik ki, de az érmének mind a két oldalát ismernünk kell. Ne is húzzuk tovább az időt, nézzük meg közelebbről ezeket a különleges épületeket.

A SIP panelek fő felhasználási területei

A hőszigetelt szerkezeti paneleken alapuló termékeken belül különbözőek léteznek, attól függően, hogy milyen végső helyet foglalnak el az épület egészében: mennyezeti panelek, külső falak vagy éppen válaszfalak. Mindegyikük rendelkezik a szükséges tulajdonságokkal ahhoz, hogy garantálja az egész épület stabilitását.

A külső falpanelek általában két OSB-lemezből állnak, amelyekhez nagy sűrűségű poliuretán (45 kg/m3) kapcsolódik. Az általa garantált szerkezeti teljesítmény lehetővé teszi bármilyen típusú épület építését.

SIP belső válaszfalak esetében a panelek két gipszkartonból állnak, amelyek nagy sűrűségű poliuretán részhez vannak ragasztva, és belső válaszfalakként alkalmazhatók. Ezek a panelek nem igényelnek végső bevonatot, csak a panelek közötti hézagok kezelését.

Egyéb felhasználások

Fizikai és tervezési tulajdonságaiknak köszönhetően a SIP rendszerű panelek sokféle alkalmazáshoz alkalmas termékek, így nem csak az új építkezéseknél jelennek meg. Belső válaszfalakhoz, hűtőkamrákhoz, valamint felújítások és átalakítások során is felhasználhatók. Mind az ipari, mind a lakossági szektorban egyre többször találkozhatunk vele

Legyen szó hagyományos vagy előregyártott családi házról, mindig számolnunk kell a kerttel. Viszont kertet tervezni nem könnyű feladat. A rendelkezésre álló hely megtervezésekor arra kell törekedni, hogy ne legyen minden elem első pillantásra látható.

A felfedezés tényezőjének minden kert kialakításánál érvényesülnie kell. Persze, nem kell labirintust készíteni, de a bokrok, sövények nem látható sarkoknak adhatnak helyet.

További bejegyzések