Amikor valaki építkezésbe kezd, az első lépés talán az, hogy eldönti, mekkora házra is van szüksége. Érdemes alaposan megfontolni a döntést, hisz a méret hosszú távon meghatározza azt, hogy milyen életet is élünk.

Kellett volna egy kamra, túl kicsik lettek a szobák, túl nagy a nappali, ekkora teret képtelen felfűteni – ha nem akarunk ilyen gondokkal és gondolatokkal küzdeni, akkor az építkezés előtt ideje átgondolni, hogy milyen is számunkra az ideális házméret.

Az ideális méret pedig az, amiben jól érezzük magunkat, miközben a rendelkezésünkre álló helyet is ki tudjuk használni. Ha túl nagy a házunk, akkor a fenntartási költségek nyomasztóak lehetnek. Túl nagy házat birtokolni olyan, mintha egy négyfős család dízelbusszal járná az utakat – pénzkidobás.

Nem fogjuk magunkat jól érezni egy nem ideális méretű, rossz elrendezésű nagy házban. De ugyanígy nyomasztó lehet egy kis házban is élni, ahol a dolgaink sem férnek el. Amikor a méretről beszélünk, hosszú távon kell gondolkodni.

Ha a gyerekek már kirepültek, vagy már unokák is boldogítják a családot, sem szükséges egy mindenki igényét kielégítő hatalmas házat építeni. Ugyanis ilyenkor a hétköznapok magányában a ház valóban nyomasztóan nagy lehet.

Ha pedig az egész család nálunk szeretne aludni, akkor elő a matracokkal, szivacsokkal, és mivel sok jó ember kis helyen is elfér, ahogy a mondás tartja, nem kell ebből lelkiismereti kérdést csinálni, hogy mindenkinek saját szobája legyen.

Akár három hónap alatt el is készülhet az új házunk, ezt kínálja a VarioSIP rendszer. Kulcsrakész otthont gyorsan, magas minőségben. Ahogy az élet sok más területén, úgy az építőiparban is sorra jelennek meg az új, innovatív megoldások. Bizonyára sokan hallották már a gyorsház fogalmát, ennek egyik különlegessége ez a megoldás, hol a falazóanyagot magnézium-oxid és ElastoPIR tábla alkotja.

Vízálló, gomba- és penészálló, környezetbarát, nagy teherbírású anyagról van szó. Nagy előnye, hogy méretre szabva történik a gyártás, sokkal kevesebb tehát a hulladék, mint a hagyományos építkezések esetében.

További bejegyzések