Ha Ádám és Éva történetét nézzük, akkor látjuk, hogy az első embernek párra volt szüksége. Ha modern regényeket olvasunk, akkor a legnagyobb konfliktusok mögött a szerelem és a szakítás szokott állni, úgy tűnik, hogy ez az erő mindent legyőz, ami az útjába kerül.

A szerető párkapcsolatban élő nőknek és férfiaknak egészségesebb a szívük, sokkal jobb baráti körrel rendelkeznek, ritkábban betegszenek meg, és a gyerekeiket is jobb mércék szerint nevelik. Úgy tűnik, hogy a szeretet az egyik legösszetettebb gyógyír a világon.

A szerelem hatása a testre

Amikor az orvos életmódváltozást ír fel receptként, akkor semmilyen gyógyszer nem szokott segíteni. Ebben a helyzetben a saját akaraterőnkre kell támaszkodnunk, és a gyors diéták helyett a gondolkodásmódunkon kell változtatni. Itt jön a képbe a szerelem is.

Ennek a kellemes érzésnek éppen a szív lett a jelképe, amit a Yale Egyetem kutatói is megvizsgáltak. Az adatok szerint a szerelmes embereket kevésbé érinti az érelmeszesedés kockázata, valamint a szívinfarktusra is kevesebb esélyük van, mivel a boldogsághormonok a legkomorabb problémákat is megszépítik. Legyen szó akár munkahelyi problémákról, erekciót érintő kellemetlenségekről, a szerelem ezeknél a kényes témáknál is segíthet.

A szerelem hatása a lélekre

Érdekes, hogy az életmódváltozások mindig fejben kezdődnek. Addig nem fogunk valódi eredményeket felmutatni, amíg nem döntöttük el, hogy megtesszük a szükséges lépéseket. A szerelem legnagyobb ereje, hogy az agyban is hatalmas változásokat végez, amik általában pozitívumként jelennek meg az életünkben.

A szerelem megnyugtat, kikapcsol, összehangol a másikkal, a testi előnyeit pedig a hálószobában elemezhetnénk. Ez a különleges érzés az egész testet megfiatalítja, így nem kell többé a magánytól félnünk, és sok embernél a halálfélelem is eltűnik. Egy lelkes csók öt évvel hosszabbíthatja meg az életünket, úgyhogy ne engedjük kialudni a lángot. A közös beszélgetések, programok összehozzák az embert a másikkal, ne spóroljunk velük.

További bejegyzések