Általában biztonságosnak tekinthető a természetes termékek, például gyógynövények, étrend-kiegészítők és illóolajok használata. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a természetes nem mindig jelent biztonságosat. Egyes termékeknek lehetnek mellékhatásaik, vagy kölcsönhatásba léphetnek a gyógyszerekkel, továbbá szennyezettek vagy félrecímkézettek is lehetnek.

Mindig jó ötlet, hogy beszéljünk az orvosunkkal, mielőtt bármilyen természetes terméket használnánk, különösen, ha valaki terhes, szoptat, vagy krónikus egészségügyi állapota van. Az impotenciával küzdő férfiaknál szintén igaz, hogy a természetes kapszulák mellett érdemes szakember tanácsát is kérniük. A szakember segíthet meghatározni, hogy egy természetes termék használata biztonságos-e a számunkra, és útmutatást adhat az adagolással és a lehetséges kölcsönhatásokkal kapcsolatban.

A természetes gyógymódok biztonságosak?

Igen és nem, attól függ. Éppen ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a termékek használatával járó lehetséges kockázatokkal. Egyes termékek allergéneket vagy más olyan összetevőket tartalmazhatnak, amelyek mellékhatásokat okozhatnak. Máskor nehézfémekkel vagy más káros anyagokkal lehetnek szennyezettek, főleg, ha nem megbízható helyről vásárolunk.

Éppen ezért, mindig gondosan olvassuk el a címkéket, és használat előtt minden természetes termék biztonságosságát és hatékonyságát vizsgáljuk meg.

A fenti példánál maradva ma számos természetes jogorvoslat létezik, amelyekről hagyományosan úgy vélik, hogy javítják a szexuális funkciókat és kezelik a merevedési zavarokat. Fontos azonban megjegyezni, hogy korlátozott tudományos bizonyítékok támasztják alá ezeknek a jogorvoslatoknak a hatékonyságát, és néhányuknak lehetséges kockázatai vagy kölcsönhatásai lehetnek a gyógyszerekkel.

Például a Ginkgo biloba egy olyan gyógynövény, amelyről úgy gondolják, hogy javítja a vérkeringést, és segítheti az impotencia kezelését a véráramlás növelésével. Azonban több kutatásra van szükség a hatékonyságának meghatározásához.

További bejegyzések