Magyarország szerencsésnek számít a vírushelyzetet illetően, hiszen a korlátozások már sokkal lazábbak, és az élet is úgy tűnik, hogy visszatér a normális kerékvágásba. Azonban, ha globálisan nézzük a helyzetet, akkor még mindig van miért izgulni, hiszen nem minden ország nevezhető ilyen szerencsésnek.

Az utóbbi fél évben sok minden történt a világon, úgy tűnik, hogy ez a 2020 nagyon érdekesen kezdődött, mintha egy sci-fi forgatókönyvet olvasnánk, amit egy rossz humorral megáldott és a szenvedést kedvelő író írt meg csak nekünk.

A híreket általánosságban véve láthatjuk, hogy még nem minden ország jutott túl a nehezén, azonban Magyarország is érezheti a gazdaságra gyakorolt hatásokat. Ez a vírus ugyanis nemcsak az időseket és betegeket támadta meg, hanem azokat a szektorokat, ahol rengeteg ember dolgozik.

Így került egyik napról a másikra padlóra a turizmus és az utazási is, a hotelek, éttermek, bárok is észrevették, hogy egyik pillanatról a másikra veszítették el a turistákat, akik talán a nyár végén már bátrabban utazhatnak, azonban még mindig nagy körültekintéssel.

Kapaszkodjunk a pozitívumokba

Ha szeretnénk pozitív oldalt is keresni a történetekben, akkor gondolhatunk az állatokra is. A természetben élő állatok kicsit fellélegezhetnek, hiszen a turisták és a folyton arra bolyongó emberek is eltűntek, ha csak pár hétre, vagy hónapra is. A tengerekben újra megjelentek a delfinek, és közelebb merészkedtek parthoz, az állatok bementek a városokba.

Igaz, hogy amikor minden visszatér a normális kerékvágásba, ez véget ér, azonban egy kis pihenésnek megfelelt.

A válsághelyzet megtanította, hogy érdemes megállunk és pihenünk egy kicsit. A folyamatosan rohanó életvitelt és a nagy utazásokat is keresztülvágó pandémia segített meglátnunk, hogy most a család és a szeretteink a legfontosabbak.

Sok országban a hónapokig tartó kijárási tilalom miatt rengeteg család lett elválasztva, férjek, feleségek, anyukák és gyermekek. Most megláthattuk, hogy a pénz és a javak nem fontosak, hanem a szeretet az, ami tényleg számít.

További bejegyzések