Valószínű, hogy mindenki legalább egyszer elolvasott pár cikket egy életmód tanácsadó oldalán. Az is lehet, hogy annyira megszerettük, hogy mi magunk vetettük bele magunkat az egészséges élet szépségeibe, és most mi kínáljuk a tudásunkat. Azonban vannak dolgok, amit az egyik országban könnyű, a másik országban nehéz eladni.

Legyen szó diétákról, vagy más étkezési programról, sokszor úgy tűnhet, hogy külföldön nagyobb kereslet van rá. Akkor mire várunk?

Az a legjobb a modern világban, hogy interneten keresztül is érhetünk el bizonyos szinteket. Ehhez nem kell mást, mint nyelvtudás és egy jól felépített weboldal, lehetőleg olyan, ami több nyelven is elérhető. A konzultáció lehet online, olyan applikációkon keresztül, mint a Skype, vagy a mostanában felkapott Zoom.

Ha úgy érezzük, hogy tudunk annyira angolul, vagy más nyelven beszélni, hogy megértsük az emberek baját, és képesek vagyunk tanácsot adni, akkor még előnyt is kovácsolhatunk a magyarságból. De mi van a weboldallal?

A minőségi weboldal fontossága

A beszéd és az írás két külön dolog. Beszéd közben teljesen normális, ha megbotlik a nyelvünk, vagy ki kell magunkat javítanunk, ráadásul nem kell ismernünk a vesszők és pontok helyét sem. Egy internetes felületen azonban azonnal szemet szúr, ha valamit véletlenül félre írtunk, és az is lehet, hogy ezért nem fognak minket komolyan venni.

Valószínűleg mi sem fizetnénk valakinek, akinek az írása hemzseg a hibáktól, mi is elvárnánk egy bizonyos szintet. Ilyenkor jönnek képbe a fordítóirodák, hogy legalább a weboldalunk és a legfontosabb bejegyzések ellenőrizve legyenek.

Érdemes a közösségi média oldalain is jelen lennünk, használjunk képeket és rövid szövegeket. Aki akar, az meglátogatja weboldalunkat, ahol további egészséges tanácsot tud majd olvasni a saját anyanyelvén. Az csak hab a tortán, hogy a külföldi árképzés eltér a magyartól, így ugyanazzal a munkával többet is meg tudunk keresni.

Az életmód tanácsadók jövője fellendülést mutat, használjuk ki, hogy divatba jött a testünk, és mindenekelőtt adjunk professzionális segítséget magyarul és más nyelveken is.

További bejegyzések