Azt szokták mondani, hogy az egészséges életmód fejben dől el. Való igaz, az első lépés mindig az elhatározás szokott lenni, csak akkor fogunk tudni fizikai változást hozni az életünkben, ha tényleg nagyon akarjuk, és hajlandóak vagyunk meghozni a szükséges áldozatokat.

Az infraszauna.org szerint az infraszauna használata több előnnyel rendelkezik, úgyhogy nagyszerű alapot nyújt az életmódváltáshoz. Ha például formás lábakról álmozodunk, akkor a cellulit örök ellenségnek tűnik. A szövet szivacsossága általában a combokon jelenik meg, amit magyarul narancsbőrnek hívunk, és általában hormonális eredetű.

Ilyenkor a zsírsejtek több zsírt raktároznak el a kelleténél, amitől a bőr dudoros, szivacsos lesz. Az infraszauna megszabadít minket ettől a furcsa zselétől, mivel eltünteti a salakanyag lerakódásokat. Nem véletlen, hogy a kozmetikusok is gyakran alkalmazzák az infraszaunát a különböző kezelésekhez.

Használjuk a fogyókúrához is

Az életmódváltásnál sokan súlycsökkenésre vágynak, amiben megint az infraszauna fog segíteni. Nem számít, hogy nyugodtan ülünk a meleg kabinban, a változások a testünkben mennek végbe. Az infraszaunában beindul a verejtékképződés, felélénkül a vérkeringés és begyorsul a kalóriaégetés. Ha mindezt egy jó edzésprogrammal keverjük, akkor nagyon látványos eredményeket fogunk elérni.

Nagyon fontos szempontnak számít a salakanyagok és mérgek eltávolítása. A rossz táplálkozás egyenlő azzal, hogy a testünk elkezdi raktározni a káros anyagokat, mivel nem tud tőlük megszabadulni. Ha elkezdünk figyelni az étkezésünkre, valamint rendszeresen eljárunk szaunázni, akkor a vérkeringés felgyorsulása stimulálja a verejtékmirigyeket, így a mérgek is gyorsabban távoznak.

Végül meg kell említeni az ember legnagyobb ellenségét, a stresszt. Egyik életmódváltás sem lesz tartós, ha stresszesen és fáradtan állunk hozzá. Ha azonban rendszeresen beülünk a szaunába, akkor olyan, mintha kellemes masszírozáson vennénk részt, végre ellazulunk és új emberként fogjuk elhagyni a kabint.

További bejegyzések