Az egészséges szokások és életmódbeli változtatások növelhetik a libidót, javíthatják a szexuális életet és segíthetnek olyan problémák kezelésében is, mint a merevedési zavarok, és a női szexuális diszfunkciók.

A szexuális izgalom és működés az egészséges szív- és érrendszer és a jó általános egészségi állapot függvénye, így mind a férfiak, mind a nők javíthatják szexuális életüket az egészséges életmód fenntartásával.

Aminek egyik alapja a dohányzásról való leszokás, a dohányban lévő nikotin ugyanis erős érösszehúzó hatású, összeszűkíti az ereket, ami az artériák és vénák károsodásához vezethet. A rendszeres testmozgás mind a férfiaknál, mind a nőknél segít a szexuális élet javításában és a libidó növelésében.

A rendszeres testmozgás egészségesen tartja a szív- és érrendszert, ami fontos a libidó és az erekció szempontjából. A testmozgás emellett növelheti a nemi hormonok, valamint az endorfinok szintjét, segíthet a nőknek jobban érezni magukat, egy elfogadott testképpel.

Az olyan stresszkezelési technikák, mint a meditáció és a jóga szintén segíthetnek a szexuális élet javításában. A szexuális élet szempontjából a stressz igazi csendes gyilkos. Megemeli a kortizolszintet és az adrenalinszintet és ezzel megzavarja a szexuális válaszhormonokat.

Az alváshiány is összefüggésbe hozható a merevedési zavarokkal és a nők szexuális problémáival. A stresszcsökkentő módszerekhez hasonlóan az alvás közben is jótékony hormonok szabadulnak fel. Az elegendő pihenés tehát segíthet a libidó növelésében és a szexuális élet javításában.

Ugyanígy fontos figyelni az alkoholfogyasztásra is. A mérsékelt alkoholfogyasztásnak megvannak az előnyei, a vörösbor például flavonoidokat tartalmaz, melyek védelmet nyújtanak bizonyos betegségek, szívbetegségek és egyes rákos megbetegedések ellen. Azonban az alkohol egy depresszív drog, ami fokozhatja a szorongást.

A koffeinfogyasztásra sem árt odafigyelni, a koffein ugyanis érösszehúzó, ami negatív hatással van a véráramlásra. Az egészségi állapot általános javításához pedig hozzájárulnak az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek is, a gyümölcsök, zöldségek és az omega-3 zsírsavakban gazdag élelmiszerek jó választást jelentenek ebből a szempontból is.

További bejegyzések