Napjainkban egyre több helyről hallhatunk az egészséges életmód előnyeiről, bizonyos esetekben pedig akár a kezelőorvosunk is javasolhatja azt, hogy váltsunk életmódot, hiszen az egészségtelen táplálkozás, illetve az elhízás komoly egészségügyi problémákat tud előidézni.

Ha Európát nézzük meg, akkor elmondható az, hogy sajnos Magyarország is beletartozik a 3 legelhízottabb nemzet közé, az orvosok szerint hazánkban a túlsúly, és az elhízás már népbetegségnek számít.

Ha korábban túlnyomórészt egészségtelenül étkeztünk és a rendszeres mozgás sem volt jelen az életünkben, akkor számítsunk arra, hogy az egészséges életmód kialakításához időre és türelemre is szükségünk lesz. Ha ugyanis drasztikusan állunk neki az életmódváltásnak, szigorú diétával, és koplalással, akkor nagy valószínűséggel 1-2 hét után vissza fogunk térni a régi, egészségtelen életmódunkhoz.

Nincs egészséges életmód mozgás nélkül

Bár napjainkban nem ritka, ha a fogyni vágyó emberek a különböző fogyókúrás készítményektől várják a csodát, ám egy fogyókúrás tea vagy kapszula sem fogja helyettesíteni az egészséges, és változatos étkezést. Ezek a pirulák a diéta elején lehetnek a segítségünkre akkor, ha folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, és ha nehezen lakunk jól a diétás ételekkel.

Ezek a fogyókúrás készítmények ugyanis csökkenthetik az étvágyunkat.

A diétánk során adjunk lehetőséget arra, hogy megismerkedjünk a különböző ízekkel és állagokkal, ugyanis a világ konyhája igen változatos elemekből épül fel. Többféle diétát is lehetőségünk van kipróbálni, de fontos, hogy az egészségünkre is odafigyeljünk.

Ha fogyni szeretnénk, akkor kerüljük a finomítottcukrokat, a fehérlisztből készült pékárukat, és tésztákat, illetve fogyasszunk egészséges, tápláló ételeket, friss zöldségeket, és zsírszegény húsokat. Figyeljünk oda a folyadékpótlásra is, a legjobb az, ha a legtöbbször a tiszta vizet válasszuk.

A helyes táplálkozás mellett, elengedhetetlen, hogy elkezdjünk valamit sportolni, de természetesen ehhez is fokozatosan szoktassuk hozzá a szervezetünket. Szakértők szerint kezdjünk bele bármilyen fogyókúrába, az elején rengeteget számít, ha csak napi 20 percet sétálunk, vagy éppen biciklizünk. Ezt később növelhetjük, sőt, különböző sportokban is kipróbálhatjuk magunkat.

További bejegyzések