Az egészséges életmód nem csak a helyes táplálkozás és mozgás megfelelő egyensúlyából áll, hanem sok más összetevője is van. Például fontos a pihenés is, aminek nem csak a mennyisége, de a minősége is fontos. Sokan persze csak legyintenek, hogy éjjel alszanak, az nem elég? Akár elég is lehet, de minden feltétel adott, hogy jól kipihenhessük magunkat?

Hogy erre a kérdésre választ adhassunk, tudnunk kell, hogy milyen feltételeknek is kell passzolniuk, hogy akár az alvás, vagy a délutáni pihenés a leghatékonyabb lehessen.

A pihentető alváshoz elengedhetetlen a megfelelő ágy, és ehhez jó matrac is kell. Hogy milyen az ideális matrac, az mindenkinél más, a lényeg, hogy olyat válasszunk, ami maradéktalanul kényelmes. Persze ebben a tekintetben az ár is döntő szempont, de az olcsóbb fajták között is találhatunk megfelelőt, hogy tökéletesen ki tudjuk magunkat pihenni.

Ha ketten használják az ágyat, mindenképp olyat keressünk, ami mindkét félnek megfelel.

Hőmérséklet és fényviszonyok 

Szinte mindenki járt már úgy, hogy annyira melege volt, hogy nem tudott elaludni, vagy, hogy reggel annyira a szemébe sütött a nap, hogy felébredt, és már képtelen volt visszaaludni. Sokan nem is gondolnak, de a megfelelő hőmérséklet, és az ideális fényviszonyok elengedhetetlenek a pihenéshez. Hogy a hálószobánkat a lehető legkomfortosabbá tegyük ebben a tekintetben is, nem árt, ha pár dolgot beszerzünk.

Egyáltalán nem kell bonyolult dolgokra gondolni. Érdemes beszerezni egy hőmérőt, és amin követni tudjuk a szobánk hőmérsékletét. A szakértők szerint az éjszakai pihenéshez 18 fok a legideálisabb. Télen ezt nem olyan nehéz elérni, hiszen csak lejjebb kell állítani a termosztátot, de nyáron ez már jóval bonyolultabb feladat.

Természetesen a nyári melegekre is van megoldás, például a megfelelő árnyékoló. Ebben a tekintetben a legjobb talán egy alumínium redőny, ami fontos szerepet tud betöltetni a hőszigetelés tekintetében, ami nyáron és télen is hasznos, emellett azonban a fényszűrés tekintetében is fontos szerepet játszik.

A hálószobai komfortérzet megteremtésében nagy segítségünkre lehet egy alumínium redőny, hiszen tartósabb és jobb hőszigetelő képességgel bír műanyag társainál, így a pihenéshez szükséges hőmérsékletet is jobban be tudjuk majd állítani.

További bejegyzések