A koronavírus az idei évben szinte mindenre hatással volt. Ahogy jött a vírus második hulláma, újra bezártak a fürdők és a strandok. Aki most pezsgő –vagy élményfürdőzni szeretne, már csak akkor teheti meg, ha otthon rendelkezik ilyen berendezéssel.

Sokan már a nyáron előre gondolkodtak, és amikor még csak sejtetni lehetett, hogy a vírus tavaszi visszavonulása nem lesz tartós, gyorsan beszerezték a szükséges berendezéseket, hogyha újra kitör a járvány, akkor se kelljen lemondaniuk a pezsgőfürdőzésről, vagy esetleg újra hónapokat várniuk a wellnessfürdők kinyitására.

Persze adja magát a kérdés, hogy most, hogy újra tombol a vírus, szabad-e egyáltalán belemerészkednünk a pezsgőfürdőbe? Természetesen lehet, bár a nagy élménymedencés partikról erre az évre le kell mondanunk. Bár még betegség, mondjuk megfázás esetén is szabad fürdőzni a fertőzésveszély miatt fokozottan figyelni kell a higiéniára. Emiatt a barátokat lehetőleg ne hívjuk át egy kis csobbanásra, még akkor sem, ha tünetmentesek, hiszen ettől még hordozhatják a betegséget.

Otthon bátran mehet a jakuzzi, mindössze erre kell odafigyelnünk 

Ha csalódottan is, de beláttuk, hogy a jelenlegi helyzetben a csoportos wellness élményről, és a pezsgőfürdős partikról le kell mondanunk, attól még mi, és a családunk zavartalanul élvezhetjük az otthoni élményfürdő nyújtotta előnyöket. A koronavírustól függetlenül is felüthetik a fejüket más, meghűléses betegségek, melyek kezelésében a jakuzzi igazán nagy szolgálatot tehet.

A megfázás és a láz kezelésére a fürdőkúrát már régóta használják, vagyis egy forró, nyugtató fürdő sokat segíthet, hogy minél előbb meggyógyuljunk.

Arra azonban mindenképp figyeljünk, hogy betegség esetén csak mi vagy a beteg használja a jakuzzit, és használat után a szellőztetésről se feledkezzünk meg, hiszen a párás, meleg levegőben a vírusos fertőzéseket könnyű átadni. Persze az élménymedence nem csak akkor hasznos, ha betegek vagyunk. A mindennapi stressz kezelésében, és az általános közérzet javításában is jó szolgálatot tehet, ha van otthon egy élménymedencénk, amiben lazítani, relaxálni tudunk.

További bejegyzések