Az egészséges életmód gyakran tervezést igényel, főleg, ha nyaralásra készülünk. Sokan úgy tudják számolni a kalóriákat, vagy elkerülni az egészségtelen ételeket, hogy kialakítottak egy napi rutint, és nem térnek el tőle. A megszokás hatalma erősebb bárminél, ezért nem fogjuk érezni megterhelőnek a testmozgást, főleg, ha megszoktuk.

Emellett sokan úgy döntenek, hogy messziről kerülik a gyorséttermeket, és inkább mindig saját maguk készítik el az aznapi falatokat. Azonban hosszú hónapok munkája szokott tönkremenni a nyár beálltával. Miért?

A nyaralás megkezdése hamis szabadságérzetet biztosít. Sokan elfelejtik, hogy eddig keményen edzettek, vagy kitiltották az életükből a cukrot. Hiszen az ember egyszer nyaral. Ez a gondolkodás azonban megöli az addigi eredményeket, és sokszor a negatív hatása a visszatérésünk után is folytatódik. Ezért fontos már az indulás előtt elgondolkodni azon, hogy mit fogunk tenni és enni a szállásunkon.

Kutassunk

Jó ötlet előre feltérképezni a helyi szokásokat, főleg, ha elhagyjuk az országhatárt. Ez segít abban, hogy válogassunk a megkóstolandó ételek között. Azokat, amik nem felelnek meg az általunk folytatott életmódnak, tegyük feketelistára, azonban mindig írjuk fel, hogy mi az, amit mindenképpen kipróbálhatunk.

Mozogjunk

Hiába nyaralunk, ne feledkezzünk meg a rendszeres mozgásról. Használjuk ki az alkalmakat, amikor gyalogolhatunk. A tengerpart vagy egy medence tökéletes helyszín egy kis napi úszáshoz, hogy valamennyire formában tudjunk maradni. Kezdjük korán reggel a sétával, így délután bátrabban lustálkodhatunk.

Kerüljük a gyorsételeket

Nyaralás alatt senki sem akar főzni, azonban az éttermek árai ijesztőek lehetnek. Fogadjuk meg azonban, hogy elkerüljük a gyorséttermeket. Inkább szánjunk több pénzt a kóstolókra, minthogy a hónapok munkái kárba vesszenek. Sok étteremben lehetőségünk van egyetlen tányér fogyasztására, így a több fogásos menükkel sem kell megküzdenünk.

Bárhol járunk is a világban, mindig tartsuk a szemünk előtt, hogy mi a célunk. Ha kísértést érzünk, akkor fizessük le magunkat egy kis ajándékkal.

További bejegyzések