2021-ben egy új támogatással bővült a kormány kínálata, ami végre azokra is gondolt, akik már rendelkeznek saját lakással. Megszokhattuk, hogy főleg a családok szoktak támogatást kapni, és ez általában új lakás vásárlására vonatkozik, de most a többiek is kiélhetik magukat.

A lakásfelújítást támogató programhoz nem kevesebb, mint 6 millió forintra lesz szükség, aminek a felét a támogatás fizeti ki. Ez pedig egyáltalán nem hangzik rosszul!

Nem mindenki tud új házba költözni, ahogy építkezni sem, viszont a már meglévő épületek is segítségre szorulnak. Elmondhatjuk, hogy nem létezik olyan lakás, ahol ne kellene valamit megjavítani, így igenis jól jöhet az új felújítási program. A minimum összeg azonban mindenkit kötelez arra, hogy nagyobb munkálatokban gondolkodjon, ellenkező esetben nem éri meg elkezdeni sem. De milyen munkákat érdemes 2021-ben elkezdeni?

A padló felújítása

Egy biztos tipp a padló felújítása. A régi linóleum sok lakásban megtalálható, míg mások az ezeréves szőnyegen töltik a napjaikat. Azonban a tíz évvel ezelőtti divat mára ókorinak tűnik, és sokan álmodnak a letisztult és modern kinézetről, ami nem feltétlenül a parkettát jelenti. Miközben az emberek legnagyobb része a melegburkolatokat keresi, addig sokan megfeledkeznek az egyik legkényelmesebb és legesztétikusabb megoldásról, a betoncsiszolásról.

A betonpadló különlegessége, hogy az egész házat ugyanaz a padló fogja borítani, mivel a konyhában és a fürdőben is megállja a helyét. A minőségi munka eredménye, hogy kemény és strapabíró padlót kapunk, amit könnyen fel lehet mosni. Nincsenek többé ropogó linóleumok és koszos szőnyegek sem. A beton ráadásul bármilyen színben kapható, de nyugodtan maradhatunk a szürkénél, ami szinte minden árnyalathoz passzol és biztosan feldobja a lakásunk kinézetét.

A lakásfelújítási program nagyszerű lehetőség arra, hogy a régóta álmodott munkálatokat elkezdjük, hiszen most féláron tudunk beszerezni mindent, hála a támogatásnak. Ezáltal nem kell elköltöznünk, hanem a saját otthonunkat varázsolhatjuk át.

További bejegyzések