A tökéletes párkapcsolat soha nem azt jelenti, hogy a két fél között nincs nézeteltérés, civakodás vagy veszekedés, hanem azt, hogy tisztelik, és szeretik egymást annyira, hogy a felmerülő gondok ellenére sem futamodnak meg, inkább megpróbálják közösen megoldani azt.

A problémák megbeszélése, és a nézeteltérések tisztázása több szempontból is nagyon fontos.

Egy rosszul működő párkapcsolat rövid idő alatt olyan lelki sérelmeket tud okozni a felekben, melyek képesek akár fizikai tüneteket is előidézni a kapcsolat különböző területein.

Egy bizalmi probléma, vagy egy veszekedés hosszú időre megtudja a férfi és a nő házaséletét is keseríteni, hiszen előfordulhat, hogy egy nagyobb sérelem, meg nem beszélt nézeteltérés a férfiaknál olyan mély sebeket szakít fel, melyek az ágyban férfi zavarokat, akár potenciaproblémákat is tud okozni.

Ezeket tartsd szem előtt, ha nem szeretnéd, hogy a párkapcsolatod zátonyra fusson 

Szeresd a párod feltétel nélkül!

A kapcsolat elején mindenki megpróbálja a legjobb formáját nyújtani. De néhány hónap után kezd mindkét fél önmaga lenni, és jönnek a kisebb- nagyobb súrlódások is. Ilyenkor nagyon gyakran előfordul az, hogy az egyik fél megszeretné változtatni a másik viselkedését, szokásait, ez pedig nem szokott jóra vezetni. Az a kapcsolat, ahol az egyik fél elvárja, sőt követeli, hogy a párja teljes mértékben megváltozzon, egyáltalán nem mondható egészséges viszonynak.

Legyen a párkapcsolat a legbiztosabb pont az életetekben

Az ember életében előfordulnak mély pontok, amikor semmi nem sikerül, és negatívan látja a világot. Az azonban mindig fontos, hogy ilyenkor legyen valaki, akinek őszintén elmondhatja a problémáit, kiöntheti a lelkét. Egy jó párkapcsolatban az együttlét mindkét félnek egy kikapcsolódást, és feloldódást kell, hogy jelentsen, és egy biztos pont kell legyen az életükben annyira, hogy bizalommal megtudják osztani egymással azokat a gondolatokat, melyek aggasszák.

Mindig legyenek közös céljaink

Ideális helyzetben mindkét félnek vannak a jövőre vonatkozó elképzelései, és tervezi. Egy kapcsolat működése sokszor múlik azon, hogy vannak-e közös céljaink, melyeket rövid időn belül szeretnénk elérni. Ha egy párkapcsolatban az egyik fél versenyezni kezd, és a vetélkedés kezd el dominálni, az rengeteg veszekedést tud előidézni, hiszen a másik fél folyamatosan alacsonyabb rendűnek fogja magát érezni adott szituációkban.

További bejegyzések