Az életmód alattomos lény. Lassan, de biztosan beépül a tudatalattinkba, majd átveszi az irányítást a gondolataink és a cselekedeteink felett. De mi van, ha az életmódunk inkább romboló hatású? Hogyan lehet változtatni rajta?

Először gondoljuk végig, hogy kitől kaptuk a mostani életmódunkat. Lehet, hogy a megszokás hívei vagyunk, esetleg a szüleinktől tanultuk el ezeket a viselkedési formákat. Ilyenkor lassú és alapos tanulásról van szó, amit az évek alatt sajátítottunk el. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, szintén lassú folyamatra kell gondolnunk.

Jó példa erre a diéta. Ha hirtelen belekezdünk egybe, akkor pár hétig elviseljük, de utána visszatérünk a régi életünkhöz, és talán ezzel nagyobb kárt okozunk, mint hasznot. Sokkal jobban tesszük, ha csak lépésenként közelítünk a célunk felé. Ehhez fogjunk egy papírt, és írjuk le, hogy mit szeretnénk elérni.

Ezután bontsuk sok apró lépésre, és kezdjük el a harcot. Mindig csak az első teendőt nézzük, és addig ne ugorjunk a következőre, amíg el nem értük az elsőt. Úgy tartják, hogy alig 3 hét alatt el lehet érni, hogy berögződjön egy bizonyos viselkedésfajta, ez pedig a helyes táplálkozásra is igaz.

Hasznos szokások

Nagyon fontos, hogy sose essünk a ló túloldalára! Nincs olyan egészséges életmód, ami mindennek a megvonását jelenti. Páran biztosan azt fogják tanácsolni, hogy hagyd el a cukrot, a szénhidrátot, szinte mindent. Viszont a testnek is szüksége van energiára, így néha meg kell neki adni ezt is. Az életmódváltás azt jelenti, hogy csökkentünk a rossz szokásainkon és növelünk a jókon.

Ha jó szokásra vágyunk, de nem tudjuk hol kezdeni, akkor érdemes körbenézni az étrendkiegészítők között. Magyarországon még újdonságnak számít a CBD olaj ereje, de szerencsére egyre több helyen megvásárolható. A kannabiszból kinyert olaj krém formájában is megvásárolható, és nem kell félni a bódító hatástól, mivel azt a növény másik alkotóeleme tartalmazza.

A kannabidiol testünkben természetesen is megtalálható, de nem árt, ha segítünk kicsit a termelésében. Ez az étrendkiegészítő az életmódváltásnál is jól jöhet.

További bejegyzések