Az egészséges életmódra való áttérés sosem megy egyik napról a másikra.  Ez egy folyamat, amiben számos tényező szerepet játszik. Nem elég csak sportolni vagy egészségesen táplálkozni, fontos a kiegyensúlyozott életritmus, a megfelelő mennyiségű pihenés, a vízről már nem is beszélve.

Számos aspektusa van, amit számításba kell venni, hogy valóban egészséges legyen az életmódunk. Természetesen a mozgás és a táplálkozás sarkalatos kérdés, mindkettőnek megfelelő mennyiségűnek és minőségűnek kell lennie.

Ha valamilyen egészségügyi probléma miatt gondolkodunk az életmódváltáson, érdemes előtt konzultálni az orvosunkkal, aki segít a megfelelő táplálkozási mód és sport kiválasztásában, hiszen lehet, hogy mi a kedvet kapunk mondjuk a súlyzózáshoz, de az egészségünk érdekében ezt pont nem választhatjuk.

A táplálkozás is hasonló kérdés, hiszen számos életmód és diéta létezik a ketogén életmódon át az extrém fehérjebevitelig. Egyáltalán nem mindegy melyiket választjuk.

Csak az étkezés elég a megfelelő tápanyagok beviteléhez?

Az egészséges táplálkozás nem csak abból áll, hogy egészséges dolgokat fogyasztunk. A fehérje-szénhidrát-zsír arány nagyon fontos, bár arról eltérőek a vélemények, hogy melyikből mennyi kell. A ketogén életmód hívei a zsírt helyezik előtérbe, de vannak olyan étrendek is, amik a fehérjét.

Bármelyiküket is választjuk, fontos, hogy tisztába legyünk vele, hogy milyen tápanyagból lehet szükségünk pótlásra, vagyis étrend-kiegészítőre, esetleg vitaminra. Aki például a ketogén életmódra tér át, a kezdeti szakaszban tapasztalhat olyan tüneteket, amit a szaknyelv ketoinfluenzának hív, de ha bizonyos nyomelemeket és ásványi anyagokat fogyasztunk, ez elkerülhető.

De honnan lehet a különböző étrend-kiegészítőket beszerezni? Manapság már nem csak a gyógyszertárban tudjuk megvenni a legjobb minőségű termékeket, hanem számos webshopból is. Például a BioTecgUSA oldalán, a www.biotechusabolt.hu-n is be tudjuk szerezni a vitaminokat, fehérje és szénhidrát alapú termékeket.

Biztosak lehetünk benne, hogy kiváló minőségű termékekről van szó, szóval nem kell attól tartanunk, hogy nem tartalmazza azokat a mennyiségeket, amik rá vannak írva.

További bejegyzések