2020 elég kacifántosan kezdődött. Először az ausztráliai tüzekről szóltak a hírek, amiket gyorsan átvett az új vírus megjelenése, ami márciusra már mindennapos hírnek számított. Sok országban kijárási tilalmat rendeltek el, és rengetegen veszítették életüket.

Ilyenkor az ember általában elgondolkozik, hogy amikor újra kiléphet majd az utcára, akkor milyen lépéseket fog megtenni az egészségesebb életmód eléréséhez. Ezek a megrázó események segítenek abban, hogy helyre rázódjunk és, hogy elgondolkodjunk a cselekedeteink következményein. A folytonos munka és a gyors ételek fogyasztása pár hónap bezártság után teljesen eltűnik. és sokan felfedezik, hogy ideje változtatni.

Megszokás, hogy január elsején újult erővel és tele az évre szóló célokkal indulunk neki az életnek. Persze ezek általában meghiúsulnak, mégis a mostani újrakezdés segíthet abban, hogy újabb célokat tegyünk magunk elé. Azonban olyanokat, amiket könnyebben be fogunk tudni tartani. Néhány egyszerű tippel már változtathatunk az életmódunkon, úgy is, hogy otthon maradunk. A nagy célok meg tudják mozgatni az embereket, azonban nehezebben elérhetőek, és lehet, hogy az út felénél feladjuk a küzdelmet. Ezért érdemesebb kisebb lépésekkel elindulni.

Rövidtávú célok

Tűzzünk ki rövid távú célokat, például, hogy hetente egyszer időben lefekszünk aludni, történjen bármi. A rendszeres testmozgást kezdhetjük akár napi sétával, ami most már egész országszerte szabad. Ha tudunk kocogni, még jobb, de a gyors gyaloglás is megfelel. A vízfogyasztás nem új téma, azonban még mindig megesik, hogy nincs időnk, és elfelejtünk rendesen inni. Iktassunk be olyan napokat, amiken csak az a cél, hogy megigyuk a szükséges litert. Válasszunk egy napot, amikor magunkra és a kedvenc időtöltésünkre figyelünk, hallgassunk zenét és olvassunk sokat.

Az édességmentes és a húsmentes nap együtt is jó ötlet, hogyha a testünkre akarunk figyelni. Ha megszokjuk a heti egy nap változást, akkor ezt lassan emelhetjük majd, és végül észre sem fogjuk venni, hogy elértük az álmodott célt.

További bejegyzések