Napjainkban rengetegféle életmód létezik, mely nemcsak az étkezésre vonatkozhat. Azon túl, hogy valaki vegán, ketogén vagy más étrendet folytat, számos más életvitelt folytathat, lehet híve a poliamúriának, lehet rendkívül vallásos, de számos más egyedi aspektusa lehet az életének.

Ezek össze is hozhatnak egy párt, de komoly gondokat is okozhatnak. Friss kapcsolat esetén viszonylag hamar kiderül, hogy két ember életvitele passzol vagy sem, ám ha több év együtt járás, vagy házasság után dönt úgy az egyik fél, hogy életmódot vált, az bizony komoly gondokat okozhat egy kapcsolatban.

Amikor megismerkedünk valakivel, mindenképp lényeges, hogy beavassuk az életmódunkban, akárcsak alapszinten is, illetve mi is ismerjünk meg a párunkét, így hamar el tudjuk majd dönteni, hogy összeegyeztethető-e a kettő vagy sem. Ám tartós kapcsolat esetén már bonyolultabb ez a kérdés.

Ilyenkor lényeges, hogy az új életmód mennyire befolyásolja a kapcsolatunkat. Egy másik étkezési szokás könnyen beilleszthető a mindennapjainkba, de mondjuk az, hogy mostantól éjjeli baglyok leszünk, nappal pedig alszunk, az már nem minden esetben működik. A megbeszélés, a változások tisztázása rendkívül lényeges.

Mit tegyünk, ha eltérő dolgokra vágyunk az ágyban is?

Az eltérő életvitel/gondolkodás természetesen más területeken is megmutatkozhat, például az ágyban. Manapság már nem olyan nagy tabu felvállalni egy fétist, de a párunkat beavatni abba, mire is vágyunk, mit szeretnünk, sokszor nem olyan egyszerű.

A BDSM például elég elterjedt manapság, és akkor sincs könnyű dolgunk, ha ebbe a világba kell bevezetni a partnerünket, és akkor sem, ha ő próbálja meg nekünk megmutatni, miről is szól, ő mit élvez belőle.

A fétisek és eltérő szexuális érdeklődés komoly gondokat okozhat. Akinek ismeretlen ez a világ, de szeretne a partnere kedvében járni szorongást, teljesítménykényszert válthat ki, ami pedig aztán az ágybéli teljesítményre is hatással lehet. Fontos az őszinte beszélgetés, és a közös nevező megtalálása, ha pedig nincs ilyen, akkor nem biztos, hogy az adott partner lesz számunkra az igazi.

További bejegyzések