Az egészséges életmódbeli szokások a szexuális élményt is javíthatják, illetve segíthetnek a szexuális problémákon is. Így amikor a merevedési zavarokról van szó, sok esetben pár életmódbeli változtatás megoldja az átmeneti problémákat.

A merevedési zavarok hátterében testi és lelki okok egyaránt állhatnak, a következmények pedig hosszú távon igen károsak lehetnek a párkapcsolat egészségre nézve. A merevedési zavar sokszor pedig valamilyen más betegségnek a következménye, tünete, tehát ezért sem szabad félvállról venni a problémát.

Az egészséges életmód elengedhetetlen a szexuális izgalom megtapasztalásához, amihez az általános egészségi állapotnak, a szív- és érrendszernek a legjobb formában kell lennie.

Öt életmódtipp a célért

A dohányzás érszűkületet okoz, ami a véráramlás csökkenésével jár, nem beszélve a vénák és artériák károsodásáról. A péniszben lévő kis vénák jellemzően hajlamosabbak az ilyen jellegű károsodásra. Az egyetlen módja a megelőzésnek a dohányzás abbahagyása, ami javítja a szexuális életet.

A rendszeres testmozgás lehetővé teszi, hogy a szervezet szív- és érrendszeri rendszere egészséges maradjon, és ez fontos az erekció fenntartásához, valamint a nemi vágy növeléséhez. Úgy tartják továbbá, hogy a testmozgás növelheti a nemi hormonok és az endorfinok szintjét a nő szervezetében, amellett, hogy segít a testkép javításában is.

A jó szexuális élethez olyan gyümölcsökre, zöldségekre és egyéb egészséges ételekre van szükség, melyek gazdagok antioxidánsokban. Mint az eper, a narancs, a spenót vagy a brokkoli. És ne feledkezzünk meg az omega-3 zsírsavak jótékony hatásáról sem, ezt a dióban, lenmagban, lazacban is megtaláljuk.

A mérsékelt mennyiségű alkoholfogyasztás járhat pozitív hatásokkal, a túl sok alkohol azonban depresszív hatást vált ki és szorongásos problémákhoz, valamint számos szexuális problémához vezethet, beleértve a késleltetett magömlést, az erekciós problémákat és a hüvelyszárazságot.

Végül pedig a stressz csökkentésére is érdemes hangsúlyt fektetni. A stressz csökkentésével ugyanis a szexuális élet is jobbra fordulat. A stressz ugyanis megemeli a kortizolszintet, ami elnyomja a nemi hormonokat.

További bejegyzések