Az életmódunk számos tényezőből áll össze, és ide tartozik az is, hogy hol élünk. Otthonunk belső és külső terei mind hatással vannak a mindennapjainkra és képet mutatnak arról, hogy hogy is élünk valójában.

Otthonunk kialakítása és karbantartása azért is fontos, mert hatással lehet a hangulatunkra, egészségünkre és jó közérzetünkre. Ezért fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy milyenek a belső terek és a kert, a ház körüli részek.

Sokan igen nagy hangsúlyt fektetnek a belső terek elrendezésére és kevés figyelmet fordítanak a kertre. Pedig a kert megtervezése is legalább ilyen fontos. Érdemes mindig a szabadtéri életterek funkcionális részeit először megtervezni – hívja fel a figyelmet a Garden Ninja. Ide tartoznak az ülőhelyek, pihenőhelyek, főzőhelyek.

Az ülőhelyek megtervezésnél érdemes figyelembe venni a kilátást is, és olyan helyet találni, ami egyúttal némi intimitást is biztosít. A szabadtéri főzésnél érdemes megfontolni, hogy a grillsütő vagy a tűzhely egész évben kint marad-e, ha pedig nem, akkor hová tudjuk elpakolni. Az ülőhelyek választásánál is elgondolkodhatunk, hogy fix, beépített, vagy szabadon álló ülőhelyet szeretnénk.

Érdemes átgondolni azt is, hogy milyen burkolatokat használjunk. A kavics például olcsóbb alternatíva lehet, mint a térkő, de gondoljunk csak a magas sarkú cipőkre, a kiömlött italokra és a gyomlálásra, a kavics között ugyanis sokszor előbukkannak a gyomnövények. A térkövek kiválasztásnál fontos a forma, a szín és a méret is.

A vékony, szélesebb térkövek használatával a kert nagyobbnak tűnhet, ha eltolt mintázatban rakjuk le, akkor még jobban növelhetjük a tér érzetét.

A térkő kiválasztása korántsem olyan egyszerű, mit gondolnánk. Fontos, hogy harmonizáljon a ház külső képével, a kerttel, az egységes stílus meghálálja magát. Színekben és méretekben is széles a választék és bizonyos térkövek igen jól variálhatók egymással, így tényleg csak a fantázia szabhat határt a végeredménynek. Fontos, hogy nézzük meg azt is, hogy milyen az adott térkő terhelhetősége, és gondoskodjunk a szükséges kiegészítők, szegélykövek beszerzéséről is.

További bejegyzések