Pár évvel ezelőtt teljesen elfogadott volt, hogy a drogériákba az a réteg járt, aki megtehette, hogy nagyobb összeget költött a biotermékekért. Azonban az évek múlásával mindenki észrevette, hogy a természetes alapanyagú cikkek száma a hagyományos boltokban is nőni kezdett.

Már nemcsak múló divatról beszélünk, hanem egy új tendenciáról, ami az egész világon, így hazánkban is egyre gyakoribb. Az ételek mellett szépítkező szerekben találkozhatunk olyan termékekkel, amik arra lettek kitalálva, hogy vigyázzanak az egészségünkre a bennük található organikus anyagoknak hála.

A bio sminkek egyre több bolt polcain találhatóak meg a legtöbb hölgy örömére. Egy átlagos napon testünk rengeteg kémiai vegyszerrel találkozik, amit önként viszünk fel rá. A fürdésnél tusfürdőt használunk, ami általában glicerint tartalmaz, és ezt hasonló szappannal egészítjük ki. A nagy márkák arclemosói szintén rengeteg olyan káros anyagot tartalmaznak, amik a bőrünkbe szívódnak.

Ezután jönnek a krémek, amik szintén hosszú távon többet ártanak, mint használnak. Végül felkenjük a sminket kezdve az alapozóval, majd a kőpúderrel, a pirosítókkal. A rúzsok és a szemünkre használatos szemhéjpúderek szintén kémiai anyagokat tartalmaznak. Végül a parfümmel koronázzuk meg az egészet. Ez a folyamat ismétlődik nap, mint nap.

A természettel az egészségünkért

Rengeteg márka tette le a voksát a természetes megoldások mellett, és olyan termékeket állítottak elő, amik mindenki számára megfizethető áron vásárolhatók meg. Érdemes fokozatosan kicserélni az otthon található szereket, hogy ezáltal elinduljunk az egészségesebb élet felé. Kezdjük azokkal, amit mindennap használunk.

Például, ha választanunk kell a szemhéjtus vagy az alapozó között, akkor inkább az alapozót cseréljük le, mivel ez fog érintkezni közvetlenül az arcunkkal, és csak erre megy rá a későbbi pirosító.

Az állatkísérlet mentes termékek, amik természetes alapanyagokat tartalmaznak, nem fogják tovább károsítani a bőrünket, és hosszútávon is vigyázni fognak az egészségünkre. Ezekkel a kis lépésekkel hozzáteszünk az időtlen szépséghez.

További bejegyzések