A legtöbb esetben nem úgy vágunk neki egy új kapcsolatnak, hogy ebből biztos távkapcsolat lesz, ezért csak óvatosan kezeljük az érzelmeket. Persze vannak ilyen esetek is, amikor megismerkedünk valakivel, de már tudjuk, hogy hamarosan elköltözünk, külföldre megyünk, vagy épp ő van egy ilyen lehetőséggel tisztában, viszont általában nem ez a helyzet.

Megismerkedünk, szerelmesek leszünk, a kapcsolatunk pedig virágzik, de bármikor jöhet egy lehetőség, egy új munka, egy külföldi tanfolyam, vagy bármi, ami komoly kihívást jelent majd, hiszen több száz vagy ezer kilométerrel választ el minket egymástól.

Érdekes kérdés, hogy ilyenkor mit lehet tenni? Azonnal szakítsunk, vagy próbáljuk meg a távkapcsolatot? Sokan gondolják úgy, hogy a távkapcsolat csak ideig-óráig működőképes, az elején még figyelünk, hogy ne szakadjon meg a kapcsolat, a szerelem, de az idő múlásával egyre nehezebb lesz, és elkerülhetetlenek a konfliktusok, majd a szakítás.

Ugyanakkor jó pár példa van arra is, hogy működőképesek lehetnek az ilyen kapcsolatok. Természetesen motiváltnak kell lenni, hogy egy ilyen kihívással erősítsétek meg a kapcsolatotokat, de nem lehetetlen így is szerelmesnek maradni.

Tipp a távkapcsolat működtetéséhez

Alapszabályok: bár ez nem tűnik túl romantikusnak, de lényeges, hogy tisztázzuk egymással szemben az elvárásainkat. Persze ezeknek egészségesnek és reálisnak kell lenniük. Olyan dolgokat érdemes ilyenkor lefektetni, hogy heti hány alkalommal beszéljetek, telefonáljatok, találkozzatok egymással, esetleg belefér-e hogy másokkal is randizzatok. Minden megoldás jó megoldás, ha mindketten egyetértetek, és előre tisztázzátok a „szabályokat”.

Közös célok: érdemes tisztázni, hogy milyen közös céljaitok is vannak, persze azon kívül, hogy újra egy városban kívántok élni, mert ez nagyban segít a motiváció megtartásában és a kapcsolatok megerősítésében. Lehet ez az esküvő, a spórolás, vagy a közös álomotthon megteremtése is.

Kreatív randik: a távolság megnehezíti a randizást, de ma már annyi lehetőség van, amit nemcsak személyesen lehet együtt csinálni. Jó ötlet lehet az online, videóchaten való kártyázás, az online kooperációs játékok, de számos más megoldás is, amellyel minőségi időt tölthettek egymással még a nagy távolság ellenére is. Legyetek kreatívak!

További bejegyzések