Nagy esély van rá, hogy a vírus után az idegenforgalmi ágazatok nem lesznek ugyanolyanok, mint régen. Bár ez nem jelenti a teljes összeomlásukat, az olyan rugalmas ágazatoknak, mint például az utazásnak. Az ipari veteránok azt állítják, hogy még a teljes helyreállítás időbe telik, a turisztikai értéklánc vezetői szereplői már dolgoznak a kár minimalizálásán, és olyan intézkedéseket tesznek meg, amik hozzájárulnak, hogy biztonságosan tudjunk repülni.

Amíg nem létezik biztos oltás, addig minden légitársaság meg fogja követelni az utasoktól, hogy viseljenek saját arcmaszkot a repülés során. Például az Air France eddig ingyenes maszkot osztott azoknak az ügyfeleknek, akiknek nem volt, azonban most már a Lufthansában, Ibériában és az American Airlinesben is otthonról kell vinni.

Sok szó esett arról is, hogy fent kell tartani a fizikai távolságot a gépeken, amit jelenleg az alacsony kihasználtság lehetővé is tesz, azonban kevés olyan légitársaság létezik, amely úgy hagyna üres helyet, hogy azért az utas nem fizet.

Higiénia és biztonság

Arról is volt szó, hogy egyféle védő képernyőt tegyenek az ülések közé, azonban kimutatták, hogy még így sem teljesülnek az elválasztáshoz szükséges követelmények. Ráadásul sok olcsóbb légitársaság nem engedheti meg magának, hogy hosszú ideig a kapacitása kétharmadán repüljön, kivéve, ha a fogyasztó megfizeti érte az árat.

A másik intézkedés, amit sok légitársaság fontolgat, a fertőtlenítő törlőkendő kiosztása a folyosókon, hogy az utasok megtisztítsák a kezüket és az arcukat. A kabin többi része már szigorú higiéniai és fertőtlenítési protokolloknak lesz kitéve.

A repülőgépen történő evés és ivás sem lesz a régi, a levegőben történő vendéglátás egyszerűsítéséről és biztonságosabbá tételéről még nincs sok információ. Emellett a fedélzeten magazinokkal és újságokkal sem fogunk találkozni a biztonsági protokollok miatt. Azonban ezeket az intézkedéseket nem csak a repülés során, hanem előtte és utána is be kell tartani, amely magában foglalja a zsúfoltság eltüntetését a beszállási és kiszállási kapuknál.

További bejegyzések