Egyre többször halljuk, hogy a modern életmód tehető a természeti katasztrófák felelősévé. A tévét bekapcsolva sokszor látjuk a hírekben, hogy újabb viharok csaptak le egész országokra, és emberek ezrei veszítik el az életüket. Hiába próbálunk kevesebb kárt okozni, úgy tűnik, hogy ez lehetetlen.

A folyamatos szén-dioxid kibocsátás napról napra nő, lassan már a szomszédhoz is autóval szeretnénk menni. A kényelem átvette az irányítását, és egyre kevesebben veszik rá magukat, hogy biciklivel, vagy gyalog közlekedjenek. Azonban van megoldás.

Amennyiben szeretnénk leparkolni az autót, és többször használni olyan másodlagos megoldást, amivel nem szennyezzük a környezetünket, ráadásul nem kell hatalmas távolságokat megtennünk, akkor válasszuk az elektromos rollereket. Miközben az autók még sokak számára elérhetetlen áron kaphatóak, esetleg a töltésük nem kivitelezhető, addig egy roller bármelyik lakásban elfér. Ezek a nagyjából 15 kg-os termékek összecsukhatóak, így bármikor a hónunk alá kaphatjuk, ha például lépcsőn kéne felmennünk.

Gyors, kényelmes, nem szennyezi a környezetet

Nincs többé szükség se benzinre, se dízelre, mivel otthon tudjuk feltölteni az akkumulátort úgy, hogy csatlakoztatjuk a konnektorhoz. A rollerek nagyjából 5 óra alatt a 0-ról teljesen feltöltődnek, ezután pedig akár 40 km-en keresztül is használhatjuk. A sebességtől sem kell tartani, mivel eléri a 25 km/órát is. Meglehet, hogy a forgalmas területeken sokkal hamarabb fogunk célba érni, mintha autóval mennénk, hiszen nem kell parkolóhelyet keresni, és a dugókat is elkerüljük.

Emellett ezek a járművek nem erőltetnek meg minket, csupán a vezetésre kell koncentrálnunk, fizikailag nem fogunk lefáradni. A legtöbb munkahelyen lehetőség van arra, hogy beállítsuk a sarokba, de kapható olyan biztonsági zár, ami kifejezetten a rollerekre lett kifejlesztve. Ezzel a kis lépéssel nagymértékben változtathatunk az életmódunkon. Lassan, de biztosan letehetjük az autót, és megállíthatjuk a légterünk további szennyezését. Jogosítványra sincs szükség a használatához, bár a KRESSZ ismerete nem hátrány.

További bejegyzések